Asociaciones y entidades

Colla de Campaners

Els Campaners de Sagra, som una associació cultural sense ànim de lucre que tenim com a objectius la investigació, recuperació i promoció dels tocs manuals de campanes, així com la restauració de les campanes i els seus elements tradicionals.

Vam nàixer el dia 7 de desembre del 2007, com a la primera colla de campaners de la província d’Alacant, quan un grup de tres amics decidirem fer un toc de manera manual. A partir d’ací va anar creixent l’afició i el gener de 2008 vam rebre la proposta de fer els tocs manuals per a les festes de Sant Antoni, que van ser els primers oficials. El dia 3 de maig vam fer el primer concert de campanes a la població d’Orba amb motiu del 25é aniversari de la imatge nova de la Mare de Déu dels Desemparats i el dia 6 de juliol vam participar al festival de musica tradicional de la Marina Alta: el Festacarrer.

El dia 11 de maig es van firmar les actes de fundació i s’aprovaren els estatuts per tal d’inscriure’ns al registre d’associacions de la Comunitat Valenciana.

També participem activament amb altres colles de campaners fent visites o participant als aplecs de campaners que s’organitzen.
Els nostres futurs projectes són la restauració de les instal’lacions, la promoció dels tocs arreu la Marina Alta, així com la creació d’una associació de campaners d’àmbit comarcal.

També esperem que augmente l’afició al poble de Sagra, sobre tot en els més joves i que s’animen a formar part de la nostra associació i a participar en les nostres activitats

EL NOSTRE CORREU ELECTRONIC: campanar_sagra@hotmail.com

EL NOSTRE TELÈFON DE CONTACTE: 690230486

Contenidos relacionados Colla Els Campaners

Logotipo els campaners

Logotipo els campaners

Roda de prensa festacarrer

Roda de prensa festacarrer

Trobada CAMPANERS EN SAGUNT

Trobada CAMPANERS EN SAGUNT

Trobada de campaners

Trobada de campaners

 

Agrupació Musical la Rectoria

Es la banda de música de cinco pueblos: Tormos, Sagra, El Rafol d´Almúnia, Sanet i Negrals y Benimeli; que forman la Mancomunidad Intermunicipal de la Rectoria, en la comarca alicantina de la Marina Alta.

La Agrupació Musical la Rectoria es una de las bandas más jóvenes de la Comunidad Valenciana, se funda en el año 2004. Nace con 24 estudiantes de la Escuela de Música del Ayuntamiento de Benimeli, (en la actualidad ¿Conservatorio Elemental de Música Vicente Perelló¿).

La media de edad de los músicos fundadores no superaba los 16 años. En estos cinco años ha ido creciendo en número, hasta llegar a los 50 músicos de la actualidad, con edades muy dispares, formando un conjunto dinámico, responsable y emprendedor.

Cuenta con 350 socios y una ambiciosa directiva que trabaja para que la ¿banda de la Rectoría¿ sea el referente cultural y musical de sus cinco pueblos y sobre todo un lazo de unión y cooperación entre sus gentes.

El director desde su fundación ha sido José Miguel Pérez Alemany, un joven valenciano, con una fabulosa proyección.

Sede social:
Plaza Mayor 12 03769 Benimeli (Alicante)
E-mail: bandarectoria@hotmail.com  móvil: 696251177

Contenidos relacionados:

LOGO BANDA

LOGO BANDA

Foto banda

Foto banda