Església Parroquial de Sant Sebastià màrtir

Estàs en: Inici » Església Parroquial de Sant Sebastià màrtir

Construïda en el s. XVI, per ordre de l’arquebisbe Joan de Ribera que va manar derrocar la mesquita i dedicar la nova església a Sant Sebastià. En aquesta època només estaven construïts el presbiteri, el creuer i el següent tram (S. Francisco i Verge dels Dolores). Les reformes més importants són de 1850 i principis del s. XX, coincidint amb l’erecció com a rectoria en 1852 i la creació de la parròquia en 1902. L’església és de planta rectangular amb nau central i capelles entre contraforts. En els laterals del presbiteri se situen la capella de la comunió i la sagristia, sobre la qual se situa el cor. En el fons d’aquest trobem el corredor i la porta, actualment tapiada, d’accés al lloc que es nomenava «la sepultura».

  • ALTAR MAJOR: Obra del mestre Francesc Oltra, de l’any 1846,posteriorment va ser ampliada amb dos cossos laterals en 1902 formant un conjunt amb nombroses imatges de sants, un total de deu entre talles i llenços, entre els quals s’inclouen la del titular, Sant Sebastián, i els sants patrons, Abdón i Senen.
  • CAPELLA DEL SANTÍSSIM CRIST DEL CONSOL: situada en un dels braços del creuer, l’altura d’aquest lloc privilegiat li permet ser el major juntament amb l’Altar Major. La presideix la imatge llaurada pels escultors Rausell i Llorens damunt de les andes amb què processiona el segon diumenge d’Agost. Aquest altar va ser construït en 1853 i reformat a principis de segle.
  • CAPELLA DE LA COMUNIÓ: Decorada en ocasió de la creació de la parròquia ha sigut restaurada l’any 2003 amb motiu de la beatificació del qual fora cura rector de Sagra, Fernando García Sendra, la relíquia del qual es troba en aquesta capella.
  • CAMPANAR: construït des de 1810 fins a 1858 pel mestre Francesc Oltra va patir una forta reforma en 1997 en canviar-se la rematada original per un modern a imitació dels tradicionals barrocs valencians. S’erigeix com a símbol de la vila al costat del característic rellotge, únic d’aquest tipus en campanars per la disposició perpendicular a la façana, que permet la visió tant des del carrer major com des de la plaça del País Valencià.

Veure en el mapa

Esglesia Sant Sebastia-altar

Esglesia Sant Sebastia-altar lateral

Esglesia Sant Sebastia-vista campanari

Et pot interessar:

Skip to content